Menü

Programma

De bezoekers van de deelnemende plaatsen en steden staat – naast het uitzicht op het vuurwerk op soms meerdere locaties tegelijk en het voorbijvarende scheepskonvooi – een afwisselend muzikaal programma te wachten met stadsrondleidingen, zomernachtfeesten en uitstekend eten en drinken uit de plaatselijke keukens en wijnkelders.

 


Spay, Brey, Rhens

Voor alle gasten die liever vaste grond onder de voeten houden, maar toch de indrukwekkende sfeer van de Bengaalse fakkels, de verlichte boten en het vuurwerk willen meemaken, hebben we in de wijnplaatsen Spay, Brey en Rhens een uitgebreid aanbod. Afwisselende programmapunten brengen het publiek 's middags al in de stemming. Eten en drinken is overal volop verkrijgbaar.


Spay

Werkelijk prachtig is de Rijnpromenade met zijn vele vakwerkhuizen en zijn schitterende uitzicht op de Marksburg aan de overkant van het water. Ook een wandeling door het historische centrum is de moeite waard. Aan het einde van de bebouwde kom richting Boppard bevindt zich de cultuurhistorisch belangrijke Peterskapelle, die wordt omgeven door veel groen.Brey

Een stukje cultureel werelderfgoed aan de Midden-Rijn. In Brey bevinden zich nog altijd belangrijke sporen uit de Romeinse tijd. Het gaat hierbij om de resten van een Romeinse waterleiding. In het centrum zijn veel met liefde en zorg gerestaureerde vakwerkhuizen te bewonderen. En proef hier ook eens de lokale wijn 'Breyer Hämmchen'!

 

 Rhens

Een prachtige historische binnenstad met vakwerkhuizen en het 'Altes Rathaus', omringd door een bijna volledig behouden gebleven stadsmuur. Een markant gedeelte van de stadsmuur is de 'Scharfer Turm’ aan de oever van de Rijn. Ooit fungeerde deze als uitkijk- en toltoren, later als gevangenis en folterkamer. De legendarische 'Königsstuhl’ is een symbool van de Duitse geschiedenis.

 

 


 Information:

Tourist-Information Erlebnis Rheinbogen

Am Viehtor 2

56321 Rhens

Telefon: +49 (0)2607 - 49510

touristik@erlebnis-rheinbogen.de, www.erlebnis-rheinbogen.deBraubach

Romantische vakwerkhuizen en plantsoenen met bloeiende bloemen aan de voet van de Marksburg, de enige hooggelegen burcht aan de Midden-Rijn die niet is verwoest, vormen een uniek decor voor het vuurwerkspektakel.

Van hieruit kunt u het vuurwerk in Spay, Rhens en Braubach zien. Er is voldoende parkeergelegenheid voor bussen en personenauto's. Ook zijn er standplaatsen voor campers direct aan de oever van de Rijn.


 Informatie:

Tourist-Information Braubach

Rathausstraße 8

56338 Braubach

Telefon: +49 (0) 2627 - 976001

info@braubach.de, www.braubach.deLahnstein

De stad aan de Rijn en de Lahn met de langste verlichte Rijnoever van maar liefst 6 km heeft niet alleen tal van bezienswaardigheden, maar ook een rijke geschiedenis. En feesten kunt u hier eveneens naar hartenlust! Vanaf het terrein bij het Johannesklooster hebt u een uniek uitzicht op het vuurwerk op drie locaties en beleeft u het op een na grootste vuurwerk van de avond bovendien van heel dichtbij! Het is fascinerend om erbij te zijn, als er feest wordt gevierd aan het mooiste gedeelte van de Rijn en de stad straalt in een onvergelijkelijk licht!


Informatie

Tourist-Information Lahnstein

Salhofplatz

56112 Lahnstein

Telefon: +49 (0)2621 - 914171

touristinfo@lahnstein.de, www.lahnstein.deKoblenz-Stolzenfels

In het stadsdeel Stolzenfels staat het 'sprookjeskasteel’ Schloss Stolzenfels. Sinds halverwege de 19e eeuw is dit door Schinkel ontworpen slot een essentieel onderdeel van de Rijnromantiek. Op een rondleiding kunnen o.a. schilderijen en meubels uit de 16e-18e eeuw en neogotische meubels uit de 19e eeuw worden bekeken.


Informatie

zien KoblenzKoblenz

Waar de Rijn en de Moezel samenkomen, ligt een van de mooiste steden van Duitsland: Koblenz

 

Het Deutsches Eck met het keizer-Wilhelm-monument en de vesting Ehrenbreitstein zijn bekend tot ver buiten de regio en een ontmoetingspunt voor bezoekers uit de hele wereld.

 

 

Koblenzer Sommerfest rondom 'Rhein in Flammen'

Een 3 dagen durend omlijstend programma rondom het afsluitende vuurwerk van 'Rhein in Flammen’ in Koblenz. Op meer dan 8 podia en speellocaties presenteren zich de hele dag door meer dan 400 artiesten. Groepen uit Koblenz en bands uit de hele wereld bieden de 150.000 bezoekers 3 dagen lang de gelegenheid om te dansen – of gewoon ontspannen toe te kijken. Concerten met wereldmuziek die bruisen van de energie, het huiskamerpodium en de hoofdtelefoon-disco in de gezellige kasteeltuin zijn hierbij allang geen geheime tip meer. Aangevuld met een cultureel programma voor kinderen in de waterspeeltuin, een oecomenische kerkdienst en uitvoeringen van verschillende verenigingen uit Koblenz maken deze events het Koblenzer Sommerfest tot een feest voor alle generaties. Het grote afsluitende vuurwerk van 'Rhein in Flammen' op zaterdagavond is het hoogtepunt van het Koblenzer Sommerfest. Een hoogwaardig culinair aanbod zorgt er alle drie de dagen voor dat ook de inwendige mens niets te kort komt. Op vesting Ehrenbreitstein wordt er parallel aan het zomerfestival een muziekfeest gehouden met livemuziek van cover- en tribute-bands.


Informatie

Tourist-Information im Forum Confluentes

Zentralplatz 1

56068 Koblenz

Telefon: +49 (0)261 - 19433

touristinformation@koblenz-touristik.de, www.koblenz-touristik.de