Menü

Programma

De bezoekers van de deelnemende plaatsen en steden staat – naast het uitzicht op het vuurwerk op soms meerdere locaties tegelijk en het voorbijvarende scheepskonvooi – een afwisselend muzikaal programma te wachten met stadsrondleidingen, zomernachtfeesten en uitstekend eten en drinken uit de plaatselijke keukens en wijnkelders.

 


Spay, Brey, Rhens

Voor alle gasten die liever vaste grond onder de voeten houden, maar toch de indrukwekkende sfeer van de Bengaalse fakkels, de verlichte boten en het vuurwerk willen meemaken, hebben we in de wijnplaatsen Spay, Brey en Rhens een uitgebreid aanbod. Afwisselende programmapunten brengen het publiek 's middags al in de stemming. Eten en drinken is overal volop verkrijgbaar.


Spay

Werkelijk prachtig is de Rijnpromenade met zijn vele vakwerkhuizen en zijn schitterende uitzicht op de Marksburg aan de overkant van het water. Ook een wandeling door het historische centrum is de moeite waard. Aan het einde van de bebouwde kom richting Boppard bevindt zich de cultuurhistorisch belangrijke Peterskapelle, die wordt omgeven door veel groen.

 

Zaterdag 10 augustus 2019

Vanaf 18 uur: zomerfeest met vuurwerk op Boxelöfterplatz, direct aan de Rijnpromenade, livemuziek, cocktailbar

 

Zondag 11 augustus 2019

Vanaf 11 uur: muzikale brunch op de Boxelöfterplatz met de kapel van de FFW Spay


Brey

Een stukje cultureel werelderfgoed aan de Midden-Rijn. In Brey bevinden zich nog altijd belangrijke sporen uit de Romeinse tijd. Het gaat hierbij om de resten van een Romeinse waterleiding. In het centrum zijn veel met liefde en zorg gerestaureerde vakwerkhuizen te bewonderen. En proef hier ook eens de lokale wijn 'Breyer Hämmchen'!

 

Zaterdag 10 augustus 2019

Vanaf 19 uur: World Heritage Dance Party met live muziek en culinaire snack in het recreatiegebied Wilhelm direct aan de Rijn


Rhens

Een prachtige historische binnenstad met vakwerkhuizen en het 'Altes Rathaus', omringd door een bijna volledig behouden gebleven stadsmuur. Een markant gedeelte van de stadsmuur is de 'Scharfer Turm’ aan de oever van de Rijn. Ooit fungeerde deze als uitkijk- en toltoren, later als gevangenis en folterkamer. De legendarische 'Königsstuhl’ is een symbool van de Duitse geschiedenis.

 

Zaterdag 10 augustus 2019

2-8 uur: scherpe toren (heksen toren) open voor bezoekers

 

Vanaf 15.30 uur: Werelderfgoedpartij aan de oevers van de Rijn De beste van de keuken en de kelder worden aangeboden door de restauranthouders van de stad en de Rhenser Scouts met live muziek in de Rijn-faciliteiten.

 

18 uur: rondleiding door de historische stad met K.-H. Vaßen


Zondag 11 augustus 2019

11-17 uur: scherpe toren (heksen toren) open voor bezoekers 


Informatie

Tourist-Information Erlebnis Rheinbogen

Am Viehtor 2

56321 Rhens

Telefon: +49 (0)2607 - 49510

touristik@erlebnis-rheinbogen.de, www.erlebnis-rheinbogen.de


Braubach

Romantische vakwerkhuizen en bloeiende Rijnpark aan de voet van de Marktsburg, de enige niet vernietigd Höhenburg aan de middenrijn, vormen een uniek decor voor het vuurwerkspektakel.

Zicht op het vuurwerk Spay, Rhens en Braubach Voldoende parkeergelegenheid voor bussen en Pkw. Camperstelplaats direct aan de oevers van der Rijn.
 

zaterdag 10 augustus 2019

10-17 uur: Rondleidingen in de Marktsburg, die u te voet of met de Marktsburg-express kunt bereiken

14 uur: Stadsrondleiding door de historische binnenstad (ontmoetingsplaats VVV).

Vanaf 16 uur: Zomernacht feest met muziek en entertainment in de Rijnpark. Vanaf daar hebben ze een prachtig uitzicht op de Bengaalse verlichte Rijnoever en het passerende Schiffskonvoi, Höhenfeuerwerk van Mühlberg.

 

Vanaf 19 uur: Live muziek in de Rijnpark. De Cooverband Ohne Filter neemt je mee op een muzikale reis door om vijf jaar tiende van rock en pop geschiedenis te nemen.


 Informatie

Tourist-Information Braubach

Rathausstraße 8

56338 Braubach

Telefon: +49 (0) 2627 - 976001

info@braubach.de, www.braubach.de


Lahnstein

De stad aan de Rijn en de Lahn met de langste verlichte Rijnoever van maar liefst 6 km heeft niet alleen tal van bezienswaardigheden, maar ook een rijke geschiedenis. En feesten kunt u hier eveneens naar hartenlust! Vanaf het terrein bij het Johannesklooster hebt u een uniek uitzicht op het vuurwerk op drie locaties en beleeft u het op een na grootste vuurwerk van de avond bovendien van heel dichtbij! Het is fascinerend om erbij te zijn, als er feest wordt gevierd aan het mooiste gedeelte van de Rijn en de stad straalt in een onvergelijkelijk licht!

 

Vrijdag 9 augustus 2019

Vanaf 20 uur: 80s Fete in de Kulturscheune De aankondiging van de partij zal waarschijnlijk velen, op de meest rustieke locatie in de regio, de culturele schuur van de Court Aspich verrukken - vier het ultieme 80-jarig feest.

 

Vanaf 22 uur: Legendarisch kasteel Lahneck - ontdek de duistere geheimen van de stad in de spookachtige binnenplaats van het kasteel .... Registratie / kaartjes bij de toeristeninformatie Lahnstein

 

Zaterdag 10 augustus 2019

14 uur: Unter Dampf opent ook de 5-inch modelspoorbaan op het terrein van het sportveld Viktoriabrunnen - gepresenteerd door de afdeling tuinspoor van het MEC Rhein-Lahn e.V.  

 

Vanaf 14 uur: Rondleiding langs de historische stadsmuur - In de voetsporen van de keurvorsten en bisschoppen - Registratie vereis

 

16 uur: Schilderachtige tocht door de Martinschloss Lahnsteiner-ooggetuigen. Laat u meeslepen door de geschiedenis van het middeleeuwse Talburg - ontmoetingspunt op de binnenplaats van het kasteel.  

 

Vanaf 16 uur: festivalterrein aan de monding van de Lahn Startschot op het festivalterrein aan de monding van de Lahn met RPR1-moderator Ralf Schwoll. Vanaf 18 uur Live muziek met de groep BUZZ, vervolgens de Bobbin Baboons met Rock'n Roll uit de jaren 50 op de 50e verjaardag van Lahnstein.  

 

Zondag 11 augustus 2019

13-18 uur: rommelmarkt op de parkeerplaats van de Globus-hypermarkt. Het biedt gebruikte goederen van dagelijkse, huishoudelijke behoeften. U kunt naar hartenlust bladeren en handelen. Natuurlijk zal ook het fysieke welzijn worden verzorgd.

 


Informatie

Tourist-Information Lahnstein

Kirchstraße 1

56112 Lahnstein

Telefon: +49 (0)2621 - 914171

touristinfo@lahnstein.de, www.lahnstein.de


Koblenz-Stolzenfels

In het stadsdeel Stolzenfels staat het 'sprookjeskasteel’ Schloss Stolzenfels. Sinds halverwege de 19e eeuw is dit door Schinkel ontworpen slot een essentieel onderdeel van de Rijnromantiek. Op een rondleiding kunnen o.a. schilderijen en meubels uit de 16e-18e eeuw en neogotische meubels uit de 19e eeuw worden bekeken.


Informatie

zien Koblenz


Koblenz

Waar de Rijn en de Moezel samenkomen, ligt een van de mooiste steden van Duitsland: Koblenz

 

Het Deutsches Eck met het keizer-Wilhelm-monument en de vesting Ehrenbreitstein zijn bekend tot ver buiten de regio en een ontmoetingspunt voor bezoekers uit de hele wereld.

 

 

Koblenzer Sommerfest rondom 'Rhein in Flammen'

Een 3 dagen durend omlijstend programma rondom het afsluitende vuurwerk van 'Rhein in Flammen’ in Koblenz. Op meer dan 8 podia en speellocaties presenteren zich de hele dag door meer dan 400 artiesten. Groepen uit Koblenz en bands uit de hele wereld bieden de 150.000 bezoekers 3 dagen lang de gelegenheid om te dansen – of gewoon ontspannen toe te kijken. Concerten met wereldmuziek die bruisen van de energie, het huiskamerpodium en de hoofdtelefoon-disco in de gezellige kasteeltuin zijn hierbij allang geen geheime tip meer. Aangevuld met een cultureel programma voor kinderen in de waterspeeltuin, een oecomenische kerkdienst en uitvoeringen van verschillende verenigingen uit Koblenz maken deze events het Koblenzer Sommerfest tot een feest voor alle generaties. Het grote afsluitende vuurwerk van 'Rhein in Flammen' op zaterdagavond is het hoogtepunt van het Koblenzer Sommerfest. Een hoogwaardig culinair aanbod zorgt er alle drie de dagen voor dat ook de inwendige mens niets te kort komt. Op vesting Ehrenbreitstein wordt er parallel aan het zomerfestival een muziekfeest gehouden met livemuziek van cover- en tribute-bands.


Informatie

Tourist-Information im Forum Confluentes

Zentralplatz 1

56068 Koblenz

Telefon: +49 (0)261 - 19433

touristinformation@koblenz-touristik.de, www.koblenz-touristik.de