Menü

2. Mai 2020

Rhein in Flammen 2020 (in Bonn en Siebengebirge) - geannuleerd

Vanwege de huidige situatie en om de verdere verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan, zal Rhein in Flammen 2020 (in Bonn en Siebengebirge) niet plaatsvinden.

Actuele informatie over het onderwerp Corona is te vinden op de homepage van de stad Bonn.

 

Met de annulering van grote evenementen op 10 maart is het duidelijk dat er in 2020 helaas geen Rhein in Flammen kan worden gevierd.

Veelgestelde vragen over het scheepskonvooi
De Tourismus & Congress GmbH is de organisator van het scheepskonvooi.

 

FAQ's


Hoe en waar kan ik mijn bootkaartje/pakketje terugkrijgen?

Uw contactpersoon met betrekking tot een terugbetaling is de respectievelijke (reis)organisator/agent via wie u uw ticket heeft verkregen.

 

Bestaat er al een regeling met betrekking tot de terugbetaling van fondsen aan dienstverleners / leveranciers?

In dit verband heeft de stad de kwestie van de terugbetaling aan de overheid aan de orde gesteld. Zodra er nieuwe bevindingen beschikbaar zijn, zullen deze worden gepubliceerd.

 

Wordt Rhein in Flammen later dit jaar ingehaald?

We zijn op dit moment bezig met de stemming hierover en daarom kan er in dit stadium nog geen definitieve uitspraak worden gedaan.

 

Wat zijn de economische gevolgen van het annuleren van evenementen met 1000 deelnemers of meer?

De gevolgen voor de economie zijn en blijven aanzienlijk. Of de dynamiek van de ontwikkelingen en de in dit verband beschikbare cijfers slechts fragmentarische, serieuze uitspraken over de aard en omvang zijn, kan op dit moment niet worden gezegd.

 

Waarom vindt het scheepskonvooi niet plaats terwijl de afzonderlijke schepen minder dan 1000 mensen vervoeren?

Dit is niet mogelijk omdat er een direct verband bestaat tussen het walgebeuren en het scheepskonvooi. Dit laatste heeft in zijn dienstbeschrijving, naast de scheepvaart als hoofddienst, de verlichting van de route door Bengalen en het vuurwerk inclusief het muzieksynchroon sluitend vuurwerk.

Indien het scheepskonvooi op een losse manier zou worden uitgevoerd, zou dit naar alle waarschijnlijkheid leiden tot grote massa's mensen in de uiterwaarden van de Rijn en langs de Rijn, onder andere, om het konvooi en het vuurwerk te bekijken.


Tickets
Route
Landenprogramm
Arrangementen
Verblijven
Data in de komende jaren

'Rhein in Flammen' in Bonn

De rode gloed van Bengaals vuur doet de oevers en bezienswaardigheden tussen Linz en Bonn baden in een feestelijk licht. De bergen en burchten bieden een magische aanblik en het landschap ademt een romantische sfeer. Omgeven door vuurwerk op vijf locaties vaart de vloot van ca. 50 verlichte schepen van Linz naar Bonn, waar een door muziek begeleid vuurwerkspektakel het afsluitende hoogtepunt vormt.


Wetter Bonn