Menü

Afspraak voorvertoning

21 september 2024

20 september 2025

19 september 2026

hotel Hotel zoeken:

today
today

Aankomst

Routenplanner


Parkeren

Klik op een van de parkeerplaatssymbolen voor nadere informatie of een routebeschrijving naar de parkeerplaats.


St. Goar

Belangrijke informatie voor bezoekers van St. Goar:

(wijzigingen voor 2020 voorbehouden)

 

1. Parkeermogelijkheden in St. Goar


De parkeermogelijkheden in St. Goar worden aangegeven en geregeld door de daartoe aangewezen medewerkers ter plaatse. Wij verzoeken u om op de borden te letten en rekening te houden met de wegafsluitingen!

 

In St. Goar zijn de volgende parkeermogelijkheden:

 

Voor personenauto's

  • het trapveld achter de basisschool naast de parkeerplaats aan de haven (de parkeerplaats aan de haven zelf is niet beschikbaar!)
  • als zodanig aangegeven parkeerplaatsen langs de B9 binnen de bebouwde kom
  • aan de bergkant van de B9 vanaf het punt waar de weg door het Gründelbachtal (L206) hierop uitkomt, richting het centrum van St. Goar
  • aan weerszijden van de B9 vanaf het punt waar de weg door het Gründelbachtal (L206) hierop uitkomt, richting St. Goar-Fellen (noordkant van de stad)
  • St. Goar-Werlau: bij het openluchtzwembad

Voor bussen

  • aan de rechterkant/Rijnkant van de B9 vanaf het punt waar de weg door het Gründelbachtal (L206) hierop uitkomt, richting St. Goar-Fellen (noordkant van de stad)

Keer- en uitstapmogelijkheid: op de parkeerplaats aan de haven

 

2. Afsluiting van de toegangswegen

Uit veiligheidsoverwegingen moet de politie de toegangswegen naar St. Goar vroeg of laat helemaal afsluiten. Deze volledige afsluiting betreft rijksweg 9 vanaf St. Goar-Gründelbach tot voorbij het stadsdeel An der Loreley. Hoe laat dit weggedeelte uiteindelijk precies wordt afgesloten, beslist de politie aan de hand van de verkeerssituatie op de dag van het evenement.
Daarom verzoeken wij u om vroeg (vóór 18 uur) naar St. Goar te komen!

De afgesloten wegen worden na het vuurwerk weer door de politie vrijgegeven. Voordat dit gebeurt, mag er binnen de bebouwde kom niet op de B9 worden gereden!

 

3. Openingstijden toeristeninformatie St. Goar

Het kantoor van de toeristeninformatie in St. Goar is op vrijdag 18 september 2020 geopend van 9:00 – 20:00 uur en op zaterdag 19 september 2020 van 10:00 – 23:00 uur.

 


St. Goarshausen

Voor personenauto's worden er binnen de bebouwde kom van St. Goarshausen extra parkeerplaatsen gecreëerd. Wel wordt u geadviseerd om op tijd naar St. Goarshausen te komen en uw auto niet direct in het centrum te parkeren. U hoeft dan niet zo lang naar een parkeerplaats te zoeken en kunt na afloop snel weer weg.

Als parkeerterrein voor personenauto's die komen uit de richting Koblenz, is ook de pantserhellingbaan in Wellmich beschikbaar. Bezoekers die komen uit de richting Wiesbaden, kunnen parkeren op het terrein aan de voet van de Loreley. Daarnaast wordt er in de stad in de Wellmicher Straße vanaf het punt waarop de B274 hierop uitkomt, tot het einde van de bebouwde kom richting Koblenz (aan de bergkant) en in de Nastätter Straße (B274) achter het spoorviaduct tot het einde van de bebouwde kom richting Nastätten parkeerruimte gecreëerd op de stoepen.

Binnen de bebouwde kom van St. Goarshausen worden er op de dag van het evenement vanaf 11:00 uur verschillende parkeerplaatsen opgeheven. Dit wordt aangegeven door middel van stopverbodsborden. Verkeersdeelnemers wordt verzocht deze gewijzigde borden absoluut in acht te nemen, omdat het verkeer anders niet meer kan doorstromen.

Vooral met het oog op het feit dat hulpdiensten zoals de brandweer en ambulances ingezet moeten kunnen worden, moeten bepaalde weggedeeltes worden vrijgehouden. Om uzelf als verkeersdeelnemer een boete of zelfs wegsleepkosten te besparen, verdient het aanbeveling om bij het parkeren van uw voertuig te letten op de geplaatste gewijzigde borden en de tijdelijk geldende regels in acht te nemen.

Als handhaver en toezichthouder op het wegverkeer vraagt de administratie van het gemeentelijke samenwerkingsverband Loreley alle verkeersdeelnemers en inwoners om begrip voor de helaas onvermijdelijke verkeershinder tijdens het evenement en bij het opbouwen en afbreken van stands ervoor en erna en verzoekt zij hen rekening met elkaar te houden.


Busparkeerplaatsen St. Goarshausen

Extra parkeermogelijkheden voor bussen worden als volgt gecreëerd (absoluut stopverbod voor bussen binnen de bebouwde kom op de B42):
- parkeerplaats bij de Loreleyschule en
- in de Forstbachstraße (busparkeerstraat) in St. Goarshausen

Voor het inrichten van de busparkeerstraat is het noodzakelijk om de L338 tussen de K88 (Pionierweg Patersberg) en het punt waarop de Forstbachstraße uitkomt op de B42 (Marktplatz St. Goarshausen), van 14:00 tot uiterlijk 24:00 uur in één richting af te sluiten. In de tegengestelde richting is autoverkeer naar de Loreley via de L338 tot 18:00 uur toegestaan. Het verkeer dat komt van de Loreley, wordt vanaf 14:00 uur omgeleid via Bornich, Weisel, Kaub en de B42. Vanaf 18:00 uur is het hierboven genoemde weggedeelte helemaal afgesloten voor doorgaand verkeer.

Als de busparkeerstraat aan de L338 vol is, kan er worden geparkeerd in het stadsdeel St. Goarshausen-Heide. Na opheffing van de afsluiting, die uiterlijk duurt tot 24:00 uur, is het mogelijk om terug te rijden naar St. Goarshausen.

 Reizen met de trein en speciale dienstregelingen

St. Goar

Wij hebben de spoorwegen gevraagd om het aantal wagons in de nacht van zaterdag op zondag (21/22 september) te verhogen. Zodra wordt bevestigd dat dit gebeurt, zullen wij dit hier publiceren.

 

Aanwijzing voor bezoekers:

Vanwege de grote drukte op het station na afloop van het vuurwerk zullen we rondom het station ook in 2019 extra beveiligers en politieagenten inzetten. Zij regelen de toegang naar het spoor.

Wij verzoeken u de aanwijzingen van de betreffende medewerkers op te volgen. Het gaat hierbij in de eerste plaats om uw veiligheid.

Overigens reist u ontspannener, als u niet direct na het vuurwerk vertrekt, maar nog even op ons wijnfeest blijft en een van de latere treinen neemt.

 


St. Goarshausen

Informatie over treinverbindingen van en naar St. Goarshausen vindt u op www.bahn.com/nl .

 

 

 Shuttle-Service

St. Goar

Ook voor 2020 zijn er shuttlebussen gepland.

Informatie hierover vindt u hier ca. 2 weken voor het evenement.


 


St. Goarshausen

Informatie over regelmatige busdiensten rond St. Goarshausen.

Informatie over de busdiensten in Rhein in Flammen zal hier kort voor het evenement worden bekendgemaakt.

 

 Verboot St. Goar-St. Goarshausen

Voorafgaand aan het vuurwerk vaart de veerboot tot ca. 19:00 uur volgens de normale dienstregeling.

Passagiers in personenauto's die gebruik willen maken van de veerboot, wordt verzocht dit te doen vóór 18:00 uur, omdat ook de toegangsweg naar de veerboot alleen toegankelijk is totdat de B9 wordt afgesloten.

Voetgangers die gebruik willen maken van de veerboot, wordt verzocht om uiterlijk om 19:00 uur over te varen naar de kant van de Rijn waar ze ook na het vuurwerk willen zijn. De veerdienst kan na het vuurwerk pas weer worden hervat, wanneer de waterpolitie hier toestemming voor geeft – en dat kan wel tot ca. 23:00 uur duren.

Daarna vaart het auto- en voetgangersveer Loreley tussen de twee steden in de nacht van zaterdag op zondag tot 2:00 uur.