Menü

hotel Hotel zoeken:

today
today

12. August 2023 - Rhein in Flammen® Spay/Braubach - Koblenz

Sinds 1956 straalt het Rijndal ieder jaar in augustus in het licht van rode Bengaalse fakkels en vuurwerk.

 

Op 12 augustus 2023 zal de nachtelijke hemel in het Midden-Rijndal voor de 64e keer stralen in kleurrijk licht. Ieder jaar op de tweede zaterdag in augustus vaart het grootste botencorso van Europa van Spay/Braubach naar Koblenz en zorgt dit voor een onvergetelijke belevenis, die in de stad Koblenz bovendien extra luister wordt bijgezet met het 3-daagse festival 'Koblenzer Sommerfest'.

 

Het eerste vuurwerk in Koblenz was er al in 1756 – dus ruim 260 jaar geleden – ter ere van keurvorst Johann Philipp von Waldendorf. Deze traditie werd met onregelmatige tussenpozen en bij de meest uiteenlopende gelegenheden voortgezet tot in de jaren 1930, toen er door de oorlog tijdelijk een eind aan kwam. Sinds 1956 vindt ieder jaar in het 2e weekend van augustus het evenement 'Rhein in Flammen®' plaats. Er werd begonnen met 30 boten en ca. 150.000 bezoekers. Nu leggen ieder jaar tussen de 40 en 60 boten het 17 km lange, verlichte traject van Spay/Braubach naar Koblenz af.

25.000 bezoekers kunnen het vuurwerkspektakel bekijken vanaf een passagiersschip, maar ook de meer dan 100.000 bezoekers op de wal wordt in de plaatsen Spay, Brey, Rhens, Braubach, Lahnstein en Koblenz een afwisselend en onderhoudend programma geboden.

 

U kunt erop rekenen dat u spectaculair en buitengewoon afwisselend vuurwerk te zien krijgt dat u in vuur en vlam zal zetten, of u nu toekijkt vanaf het land of vanaf het water.

 

Maak het mee en beleef een onvergetelijke avond in het Midden-Rijndal!